Ontwikkeling van een Start- Scale-up platform offshore wind
Ontwikkeling

Ontwikkeling van een Start- Scale-up platform offshore wind

Project om platform en werkplekken voor jonge ondernemers in de offshore windmarkt in de Eemshaven uit te breiden. In 2019 is, mede door hulp van EBG (Economic Board Groningen), gestart met de activiteiten in het gebouw Nijlicht.

Het platform telt momenteel 10 deelnemende start- en scale-up bedrijven. Het biedt jonge ondernemers in de startup en scale-up scène kansen te innoveren en de offshore windmarkt te veroveren. In het OWIC is ondersteuning van start- en scale-up bedrijven een mogelijkheid om innovatie in het Eemsdelta gebied te stimuleren. Dit kan nieuwe bedrijven aantrekken en leiden tot nieuwe verdienmodellen. Uiteraard ook met oog op de kans dat een startup en scale-up zich uitbreidt tot een full-scale fabriek of bedrijf met een bedrijfslocatie in of rond de Eemshaven.

Uit onderzoek en bedrijfsbezoeken blijkt dat startups en scale-ups niet zozeer kiezen voor specifieke huisvesting/locatie, maar aangetrokken worden door ‘community’ die hen geboden wordt. De Eemshaven heeft verbinding met startup accelerator/platform programma’s, young professional netwerken en samenwerking met partijen als Groningen Seaports, SNN en NOM Flinc wat betreft gunstige regelingen voor startups en scale-ups, bijvoorbeeld voordelig financieel advies en business mentorship. Vanzelfsprekend krijgen deelnemers van de platform intensieve samenwerking met eigen klanten, partijen die het gerenommeerde bedrijfsleven in de offshore windindustrie vertegenwoordigen.

Additionele financiering via EBG.

Aanmelden nieuwsbrief

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy