Partners

Partners

Offshore Wind Innovation Centre

Lubbers Logistics Group

Lubbers Logistics Group is een wereldwijde expert in transport en logistiek. Zij is een MKB-bedrijf dat zich binnen OWIC richt op logistics & recycling.

Virol

Virol is gespecialiseerd in de inzameling, verwerking en bewerking van afval, grondstoffen en materialen. Zij is een MKB-bedrijf dat zich binnen OWIC richt op recycling.

Delftechniek

Delftechniek is een technische groothandel in ‘tools, safety en supplies’ voor de industrie, bouw, scheepvaart, installatietechniek & landbouw. Zij is een MKB-bedrijf dat zich binnen OWIC richt op safety.

DHSS

DHSS levert scheepsagentuur diensten en helikopter logistiek voor de offshore energie-industrie; offshore wind en olie en gas. Zij is een MKB-bedrijf dat zich binnen OWIC richt op offshore (wind) logistics.

CIV Offshore & Shipping

CIV Offshore & Shipping richt zich op het aanbieden van apparatuur en diensten aan offshore energie- en maritieme branches. Zij is een MKB-bedrijf dat zich binnen OWIC richt op offshore (wind) supplies.

Hijsspecialist.nl

Hijsspecialist.nl keurt, certificeert, onderhoudt, repareert, beproeft en test hijs- en hefmiddelen, draagbaar klimmateriaal, valbeveiliging, kranen en NEN-3140 gereedschappen. Verder biedt Hijsspecialist.nl een compleet assortiment in hijs- en hefmiddelen, gereedschappen, veiligheidsartikelen en aanverwante producten. Hijsspecialist.nl is een MKB-bedrijf dat zich binnen OWIC richt op hijs- en hefmiddelen.

STOPAQ

STOPAQ is de marktleider in het ontwikkelen van nieuwe producten voor afdichtings- en corrosiepreventietoepassingen, terwijl wordt voldaan aan strenge gezondheids- en veiligheidseisen. STOPAQ-systemen beschermen tegen het binnendringen van water, zuurstof en bacteriën en zijn de meest milieuvriendelijke corrosiepreventiesystemen ter wereld. Toepassingen zijn onder meer pijpleidingen op het land, offshore-platforms, onderzeese pijpleidingen, raffinaderijen, verwerkingsfabrieken en civiele constructies. STOPAQ is een MKB-bedrijf dat zich binnen OWIC richt op cable sealing & corrosion prevention.

Hulst Innovation Cable Equipment

Hulst Innovation Cable Equipment (HICE) is een innovatieve machine- en constructiebouwer die sinds 1994 uiteenlopende bedrijven van dienst is met haar eigen innovatieve oplossingen. Oplossingen die het werk van haar klanten over het algemeen duurzamer, makkelijker, efficiënter en/of goedkoper maken. Bij HICE bouwen ze een breed pakket aan machines voor de offshore, innovatieve inrichting van melkstallen en maken zij zich sterk voor duurzame energie met Windmolens op Maat. HICE is een MKB-bedrijf die zich binnen OWIC richt op cable handling.

Rope Access Noord

Rope Access Noord (RAN) is een noordelijke MKB-onderneming die Rope Access (werken op hoogte m.b.v. touwtechnieken) en technische werkzaamheden uitvoert en veiligheidstrainingen geeft en faciliteert. Zij werkt met regelmaat in de offshore windsector vanuit de Eemshaven en wordt voor allerlei werkzaamheden ingezet. RAN heeft ondertussen een indrukwekkende trackrecord en staat middenin het off- shore wind netwerk in Noord-Nederland en zet graag haar netwerk, ervaringen, kennis en ideeën in voor OWIC. RAN hoopt daarmee een kettingreactie te helpen ontstaan van regionale en onderlinge versterking in deze veelbelovende sector. Vanwege de uitgebreide expertise binnen RAN op het gebied van het werken in offshore windturbines, werken op zee, veiligheid, werken op hoogte, medische zaken, redding en allerlei technieken zoals de enorme boutverbindingen (bolting), coating, zal ze binnen OWIC bij de test- en trainingsfaciliteiten worden ingezet.

Northsea Windhub

Northsea Windhub is een samenwerkingsverband tussen Rope Access Noord, Rely on Nutec, Groningen Seaports en Noorderpoort College. Dit samenwerkingsverband is specifiek opgericht om de test- en trainingsfaciliteiten van OWIC neer te zetten, te beheren en ervoor te zorgen dat alle geïnteresseerde partijen die van deze faciliteiten gebruik willen maken hier ook toegang toe krijgen. De faciliteiten zullen hiertoe waar nodig worden aangepast en onderhouden om zo breed en nuttig mogelijk, aangepast aan de vragen uit de markt, inzetbaar te worden.

Saxion

Saxion ontwikkelt met industrieel onderzoek nieuwe kennis en brengt die naar de praktijk middels het profiel Living Technology. Specifiek ziet Saxion zijn positie als innovator voor ‘The Smart World’ in OWIC weerspiegeld, door vanuit hun kennis baanbrekende innovaties te realiseren die aanleiding geven tot nieuwe, slimme oplossingen voor de wereld om ons heen, zoals bijvoorbeeld het Raak-PRO MARS4Earth (Modular Aerial Robotic Systems for Sustainable living on Earth) omtrent vliegende robots die windmolens autonoom inspecteren.

TCNN

TCNN heeft als ambitie dé project management partner voor het MKB en (semi) overheid in Noord-Nederland te zijn. TCNN vindt dat een vitaal en dynamisch midden- en klein bedrijf (MKB) essentieel is voor de concurrentiekracht van de regio. Het Noordelijk MKB ambieert een bijdrage te leveren aan de energietransitie, ook op het gebied van offshore wind gerelateerde innovaties. TCNN spreekt de taal van het MKB en slaat de brug tussen (semi)overheden, kennisinstellingen, grootbedrijf en het MKB om de OWIC ambities van het MKB daadwerkelijk samen te realiseren. TCNN heeft een uitgebreid MKB netwerk en heeft veel kennis en ervaring om met het MKB (pre-competitieve) innovatieprojecten te realiseren. Met het ‘uitvoeren’ van vele (grote) projecten heeft TCNN veel ervaring in het projectmanagement van complexe innovatieprojecten en is TCNN de organisatie voor het penvoerderschap in complexe MKB-clusterprojecten.

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste OWIC-nieuws en ontvang de nieuwsbrief

 

Ik wil weten wat jullie specifiek voor mij kunnen betekenen