Terugblik OWIC Symposium
Nieuws - 
November 13, 2023

Terugblik OWIC Symposium

Donderdag 9 november is er tijdens de bijeenkomst bij AG Ems een terugblik gegeven op het driejarige project Offshore Wind Innovation Centre (OWIC).

Ten overstaan van alle aangesloten partners, de subsidiegevers, SNN en de provincie Groningen is een terugblik gegeven over de activiteiten ontplooid binnen de zes thema’s Cable maintenance, Bolting, Predictive maintenance, Energy storage, Rotorblade recycling en Training/opleidingen.

Het programma startte met het vertonen van de OWIC film, het benoemen van de verschillende successen en de toelichting door drie partners Saxion College, Professor Abeje Mersha, DroneQ Robotics CEO John Troch en Decom North voorzitter Andre Mulder.

Tijdens de Paneldiscussie gaven Albert Van der Hem, medeoprichter NNOW, directeur Blix  en Thomas Kokshoorn, beleidsmedewerker ministerie EZ (dossier wind op zee) een doorkijkje richting kansen & bedreigingen bij de bouw en het onderhoud van offshore windparken in de toekomst.

Tijdens de boottocht door de haven en de borrel bij AG Ems werd en door de genodigden volop gediscussieerd over de energie in de Eemshaven en dit Offshore Wind Innovatie project OWIC.

Aanmelden nieuwsbrief

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy