RelyOn Nutec speelt verder in op de energietransitie met een nieuw trainingscentrum in Eemshaven
Nieuws - 
January 31, 2022

RelyOn Nutec speelt verder in op de energietransitie met een nieuw trainingscentrum in Eemshaven

RelyOn Nutec neemt begin 2023 een nieuw trainingscentrum in Eemshaven in gebruik. Hiermee wil het bedrijf kunnen voldoen aan de toenemende vraag uit de on- en offshore wind industrieën.

RelyOn Nutec neemt begin 2023 een nieuw trainingscentrum in Eemshaven in gebruik. Hiermee wil het bedrijf kunnen voldoen aan de toenemende vraag uit de on- en offshore wind industrieën. Gezien de ligging van Eemshaven ten opzichte van diverse windparken op de Noordzee, is dit de ideale locatie voor een nieuw trainingscentrum. In samenwerking met Groningen Seaports is een geschikte locatie gevonden in de Emmahaven. De bouw van het nieuwe centrum start begin maart 2022.

Met het ontstaan van de Nederlandse waterstofindustrie vanuit Eemshaven, wil RelyOn Nutec een belangrijke rol gaan spelen in het ontwikkelen van een nieuwe standaard voor veiligheidstraining met waterstof. De ambitie is om in de toekomst waterstoftrainingsmogelijkheden toe te kunnen voegen aan het nieuwe trainingscentrum. Daarbij zullen er ook mogelijkheden komen voor onderzoeks- en testdoeleinden – ook voor andere partijen die mogelijk al in de regio aanwezig zijn.

Met de realisatie van de trainingslocatie Eemshaven biedt RelyOn Nutec state-of-the art trainingscentra aan met een gunstige ligging langs de Noordzee. Dit loopt van Trondheim, Bergen, Stavanger en Kristiansand (Noorwegen), langs Esbjerg (Denemarken), Bremerhaven (Duitsland), Eemshaven, Amsterdam en Rotterdam (Nederland) naar Oostende (België). Aan de andere zijde van de Noordzee zijn de trainingscentra te vinden in Great Yarmouth, Teesside en Aberdeen (Verenigd Koninkrijk). Zo is er altijd een RelyOn Nutec trainingscentrum in de buurt.

Groningen Seaports’ CEO Cas König: ,,Wij zijn ontzettend verheugd met de komst van RelyOn Nutec. In en rondom de Eemshaven is er veel aandacht voor de on- en offshore wind en in de toekomst verwachten we dit steeds verder uit te breiden. Een innovatief trainingscentrum was er nog niet en met deze vestiging wordt de sterke positie van de Eemshaven als basis- en servicehaven in de offshore windindustrie verder verstevigd. Daarnaast is het mooi dat RelyOn Nutec kansen ziet voor de waterstofindustrie. Dat biedt ook weer mogelijkheden voor andere projecten in de Eemshaven’’.

Peter Van Cauwenberghe, managing director RelyOn Nutec Central Europe, ziet de realisatie van het centrum in Eemshaven als een belangrijke toevoeging aan de RelyOn Nutec groep. ,,Wij zien het nieuwe trainingscentrum in Eemshaven als een unieke kans om nog dichter bij onze klanten te kunnen zijn. Met dit centrum willen wij ondersteuning bieden aan belangrijke energieprojecten, waaronder in waterstof, maar ook lokale arbeidskrachten ondersteunen in het geven van innovatieve en hoogwaardige veiligheidstrainingen. Wij kijken uit naar de samenwerking met Groningen Seaports en willen vanuit deze nieuwe locatie ook de ambitie van de haven ondersteunen.’’

Artist impression trainingscentrum RelyOn Nutec in de Eemshaven (© RelyOn Nutec)

Aanmelden nieuwsbrief

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy